Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σουτζουκάκια κρασάτα

Υλικά:



  • Ζύμη κιμά
  • 300 γρ. άσπρο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
  • 1 κιλό αρνίσιο κιμά περασμένο στην κρεατομηχανή τρεις φορές 
  • 3 αυγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο,αλάτι,πιπέρι


Για την Σάλτσα


  • 1/4 λίτρου κόκκινο κρασί
  • 750 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη



Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα υλικά για την ζύμη του κιμά και πλάθουμε μικρά ρολλά μήκους 10 εκ. περίπου.Θερμαίνουμε το σκεύος των 30 εκ. και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια απ'όλες τις πλευρές.Στο μεταξύ βράζουμε τις ντομάτες στο σκεύος 24 εκ. (τηγάνι) μαζί με τα μπαχαρικά και το κρασί επί 15'-20'.Στη συναίχεια τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια,σκεπάζουμε το καπάκι και αφήνουμε επί 10' χωρίς φωτιά.Τα σερβίρουμε στο σκεύος.


                                                                                                       Καλή Επιτυχία!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου