Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σπανάκι στρούντελ


Υλικά για 6 άτομα:

1 κιλό σπανάκι φρέσκο
1/2 κιλό φύλλο για στρούντελ
200 γρ. φέτα
80 γρ. βούτυρο
Αλάτι,πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 αυγό χτυπημένο


Εκτέλεση

Τοποθετούμε το σπανάκι πλυμένο και βρεγμένο στο σκεύος των 24 εκ. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία επί 10'.Σουρώνουμε το σπανάκι.Ανοίγουμε το φύλλο και απλώνουμε το μίγμα.Αλατοπιπερώνουμε,Ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο,το σκόρδο και το τυρί τριμμένο.Γυρίζουμε τις πλαϊνές πλευρές των φύλλων προς τα μέσα 2 εκ. και τυλίγουμε σε ρολλό.Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, το αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στον φούρνο επί 40' περίπου σε θερμοκρασία 200°C.Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

                                                                                                       Καλή Επιτυχία!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου