Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Πατατόπιτα φούρνου

ΥΛΙΚΑ
  • 4-5 πατάτες βρασμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 6-7 αυγά
  • 2 κολοκυθάκια μικρά
  • 3 φλιτζ. τσαγ. γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζ. τσαγ.  και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγ. γραβιέρα  πικάντικη τριμμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο  ή  μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες με τη βοήθεια του ειδικού κόφτη για πατάτες  ή με ένα μαχαιράκι.
  • Τρίψτε στον τρίφτη τα κρεμμύδια  και το σκόρδο.
  • Περάστε στον μούλτι τα κολοκυθάκια για να γίνουν ψιλοκομμένα
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε  με αυγοδάρτη  τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώστε.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίξτε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τις πατάτες, τα χτυπημένα αυγά και προσθέστε το 1 φλιτζάνι τσαγιού  ελαιόλαδο, το μαϊντανό ή το δυόσμο και τα τριμμένα τυριά.
  • Τέλος, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε τα καλά όλα μαζί, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πασπαλίστε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με την τριμμένη φρυγανιά, που την έχετε αναμείξει  με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδου, φροντίζοντας  να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
  • Αδειάστε το μείγμα πάνω από την τριμμένη  φρυγανιά.
  • Ψήστε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 45΄λεπτά περίπου.
  • Βγάλτε  το ταψί από το φούρνο όταν ροδίσει η επιφάνεια της πατατόπιτας  και αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

                                     tip

Επειδή τα κολοκυθάκια είναι πολύ υγρά.
ίσως χρειαστεί να συμπληρώσετε με 
2 κ.σ. αλεύρι  ή  χοντρό σιμιγδάλι.....Αλλιώς 
μπορεί να βγάλουν νερά  στο ψήσιμο.......                                      Καλή  Επιτυχία!!!!!!                                                                              

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου! Ανακάλυψα τυχαία το Blog σου και έχω ενθουσιαστεί. Γράφεις ωραία! Μπράβο σου! Είμαι κι εγώ Blogger και θα χαρώ πολύ αν του έριχνες μια ματιά και μου έγραφες τη γνώμη σου, με ενδιαφέρει πολύ! Σου αναφέρω παρακάτω το Link του Blog μου και συνεχίζω να παρακολουθώ τη σελίδα σου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνεις!

    Link: http://e-efiboi.blogspot.gr/

    Με εκτίμηση,
    Άγνωστη Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή